Werk in uitvoering: Happy Moments

We leerden elkaar kennen, aan het einde van de vorige eeuw, toen we allebei met onze nieuwe baan begonnen bij het zelfde bedrijf. Die functie had helemaal niets te maken met creativiteit en mooie dingen, teksten en boeken en het was dan ook niet zo gek dat Bernice Beljaars en ik al snel aanvoelden dat we niet op onze plaats waren binnen het recruitersvak. Na een klein jaar hielden we het allebei voor gezien en pakten we onze biezen, voordat we helemaal doodongelukkig werden. Terwijl ik mijn eerste schreden zette in het boekenvak, keerde Bernice terug naar de branche waar zij al heel wat voetstappen had liggen: het toerisme/hotelsector. Toen daar niet veel later flink bezuinigd werd en ze haar baan verloor, besloot Bernice dat het tijd was om van haar hobby haar werk te maken.

Dit was het begin van Happy Moments. Het was de tijd dat onze leeftijdgenoten – en wij zelf ook – aan kinderen krijgen begonnen of begonnen te denken en de briljante en zeer persoonlijke kraamcadeaus die Bernice aanbood, waren een schot in de roos. De luierslakken waren een tijdje een ware hit. Maar ook de handgemaakte en zelfbedachte geboortekaartjes waren erg bijzonder.

Telkens bedacht en ontwikkelde Bernice nieuwe, originele producten die zij zelf maakt, aangevuld met bijpassende producten van anderen, die via haar webshop te koop zijn. Over de hele wereld verstuurt zij haar Happy Express slabben met de namen van nieuw geboren baby’s en de meest schattige of stoere borduursels.

Bernice is een creatieve duizendpoot die heel precies en gedisciplineerd op haar doel afgaat. Het resultaat is een product dat tot in de puntjes is afgewerkt, of het nu een kaartje, een haarspeldje, een geborduurde slap, muts of kledingstuk of een van haar andere creatieve ingevingen betreft. En met het perfecte product houdt het niet op. Ook de verpakking is een feest voor het oog.

Begin 2012 lanceerde Happy Moments een nieuwe, nog mooiere en leukere website, met veel meer mogelijkheden (www.happy-moments.eu). Een van de nieuwe activiteiten van Happy Moments betreft het geven van creatieve workshops en het overzichtelijk aanbieden van knutselprojecten die je thuis gemakkelijk kunt uitvoeren, met duidelijke stap-voor-stap aanwijzingen. Natuurlijk vond ik dat ik er dan ook maar eens  een moest uitproberen en ik werd vooral aangesproken door de leuke dingen die je kon doen om (jam-, pindakaas-, appelmoes- of andere) potten om te toveren in mooie, vrolijke opbergpotten voor allerhande spulletjes (denk aan knikkers, haarspeldjes, knopen). http://www.happy-moments.eu/home/11-algemeen/30-creatief-met-schoolbordverf-lijm-en-papier

Het werd nog best een karwei, maar dat kwam misschien omdat ik het met vijf kinderen deed, waarvan de jongsten net 5 waren! Vooral de tip dat de overtollige schoolbordverf (die je kunt gebruiken om er etiketten op te maken) gemakkelijk kan worden weggekrast met een naald/speld, kwam zeer goed van pas. Het eindresultaat stemde tot tevredenheid. Binnenkort maak ik er nog wat voor eigen gebruik.

Kortom een website om eens goed op rond te neuzen. De snelle en professionele service van Bernice maakt dit alleen nog maar aangenamer. Je vraagt je af waar ze de tijd vandaan haalt om alles in haar eentje, zo tot in de perfectie uit te voeren en ook nog zo snel. En ja, daar zal ongetwijfeld weer de enorme passie die ook zij heeft, voor haar werk en producten, een grote rol bij spelen.

%d bloggers liken dit: