Zwart op wit: MZ TV

webZapp-service, de TV draait door, tientallen TV blogs, kijkcijfers… Kortom er wordt genoeg over TV geschreven en gepraat. Ik ga hier dus geen aankondiging doen van nog een nieuw TV blog, maar een eenmalig kijkje gunnen in mijn TV-kijk-gedrag van afgelopen week…

Maandag: met een half oog en oor meegekeken en geluisterd naar GTST.

Dinsdag: Klokhuis en Jeugdjournaal, GTST en veel later op de avond (want opgenomen) een hoogtepunt van de TV week: The following. Spannende en regelmatig misselijkmakende tv serie met Kevin Bacon en James Purefoy. Rondom intelligente, charismatische Edgar Allan Poe adept, seriemoordenaar en voormalig literatuur professor ontstaat een sociaal netwerk van aanbidders, die in de geest van Poe moorden en handelen. De FBI zit hem op de hielen, maar is telkens net te laat. Zeer gewelddadig, met veel bloed. Verhaal is doorspekt met verwijzingen naar Poe’s verhalen. Blijft een mooi gegeven om literatuur, intelligentie en misdaad met elkaar te verbinden, maar geeft je wel te denken met een echte gestoorde Poe-fan in je directe omgeving…

Woensdag: wat flarden van Tussen kunst & kitsch gezien en daarna neergestreken voor de KRO-detective DCI Banks. Een leuke serie, alhoewel ik ook wel erg kon genieten van George Gently en het recentelijk uitgezonden seizoen 1 van de serie Scott & Bailey over twee vrouwelijke rechercheurs.

Donderdag: Na Klokhuis en Jeugdjournaal een ontwenningsavond, want House is afgelopen. Wat een goede serie was dat. Op een gegeven moment haakte ik een beetje af, maar de laatste reeks was wel weer ijzersterk. Nu voorgoed afgelopen. Volgens mij heb ik uit verdriet gekeken naar Help mijn man is klusser, maar zag vooral een huilende man die zijn zoontjes ‘pik’ noemde en niet aan klussen toekwam vanwege onverwerkt verdriet van dertien jaar geleden…

Vrijdag: GTST en naar een aflevering van Dalziel & Pascoe gekeken.

Zaterdag: De kinderen wilden vrijdag graag Everybody Dance Now  zien, maar is te laat voor ze vinden we. Dankzij de moderne techniek hebben we dit dus in de namiddag van zaterdag ‘en famille-sans père’ gekeken, want manlief doen we hier echt geen plezier mee. Vooral het enthousiasme en commentaar van de kinderen maakt het zo leuk om hier naar te kijken. We waren blij dat Andreas een wildcard kreeg en we hebben met open mond naar paaldanseres Yvonne zitten kijken.

Linda heeft ons nog een beetje vermaakt met Weet ik veel, onaneren als culinaire term, 80 paar schoenen in de kast en nog allerlei trivia over de deelnemers die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten. Het is altijd leuk om een aantal dingen te weten die je man niet weet, maar vice versa komt ook vaak voor…Ik weet niet of we hier nog vaker naar kijken…maar met wederom bijna 2,4 miljoen kijkers denken duidelijk veel mensen daar anders over. Heel even bleef ik hangen voor het volgende programma De Grote Improvisatie Show, maar zo na 4 minuten behoorde ik niet meer tot de 1,4 miljoen kijkers die dit programma trok. Zappen deed mij uitkomen in de reeds begonnen film Babel die ik al kende en waarvan ik mij nog herinnerde dat ik het einde onbevredigend vond. Reden genoeg dus om te blijven kijken

Mmm, terugkijkend op mijn TV week, kan ik wederom concluderen dat ik TV gebruik voor instant vermaak en afleiding. Nieuws, cultuur en intellectueel voer haal ik uit kranten, internet en boeken…

%d bloggers liken dit: