Werk in uitvoering: Hippe Houtense Markt

hhmNegen jaar woon ik nu in Houten. Een uit de kluiten gewassen dorp en met zijn gemakken in vele aspecten een geduchte concurrent van een stad. Voor je dagelijkse boodschappen kun je er goed uit de voeten en als het om je kind gaat is het zeker zo: verzin het maar en het is er: naast scholen van alle gezindten en specialiteiten kunnen ze er alles sporten, ook de meer exotische en minder voor de hand liggende als yoga, waterskiën, snorkelen, wakeboarden, schaatsen . Maar ook de meer kunstzinnige kinderen kunnen hun hart ophalen. Verder zijn er bibliotheken, zwembaden, speelterreinen, een kinderboerderij en ga zo maar door. Als je er lekker wilt eten, kan dat, maar het aanbod is wel beperkt. Als je er leuke kleren wilt kopen of andere voor vrouwen zulke belangrijke frutsels en spulletjes voor in en om het huis, dan wordt het heel lastig…
hhm3 hhm2Maar toen was daar gisteren de eerste Hippe Houtense Markt. Op het terrein van een oude boerderij, te midden van nieuwbouw (een typisch en veel voorkomend beeld in Houten dat met een van de grootste Vinexlocaties van Nederland veel omliggende boerderijen heeft ingekapseld) stonden een vijftiental kraampjes met allerlei leuke, hippe dingen die vrouwen en meisjes zo leuk vinden. Mooie jurkjes (o.a. van King Louie, Le Pep en Lolitas), mooie tassen (zelfgemaakt), sjaals, prachtige zelfgemaakte kinderjurkjes, armbandjes, oorbellen, sleutelhangers en allerlei andere snuisterijtjes. Appelsap en aardbeien uit de landwinkel (Houten ligt midden tussen de boomgaarden), vintage spulletjes, mooie keramische kunstwerken. Alles kleinschalig en bij elkaar een groot aanbod om eens even lekker tussen te rommelen. En maakte dit je eigen creatieve kanten wakker dan kon je je ter plekke inschrijven voor naaicursussen bij studio Michèle Leeman of leuke (verjaardagsfeestjes) workshops van Hieperdepiep.
P1090185Het weer was heerlijk en de sfeer goed. Een lekker fietstochtje later waren dochter en ik een sjaal, een zelfmaakarmbandje, een mooie haarbloem en een etui rijker en konden wij zeer tevreden het weekend in. Zo hip hebben we ons eerder niet gevoeld in Houten…Volgend jaar weer?

Naast lokale bedrijven als Goyse fratsen, Hieperdepiep, Destination Beach, YourKids, Studio Michèle Leeman , SAS unlimited en de Landwinkel ook aanbod uit den lande zoals TasbyAs, Studio Zomooi en Japonenjakje.
Kijk ook op facebook: www.facebook.com/HippeHoutenseMarkt

%d bloggers liken dit: