Werk in uitvoering: MoodyDoodle en een recensie: Monster en Meisje

boek_foto-377x342Via via hoorde ik al eens van dit bedrijf met nobele bedoelingen. Met kerst 2012 kregen mijn kinderen een van hun producten cadeau, namelijk het boek Monster en Meisje. Genoeg reden om eens wat meer te weten te komen over MoodyDoodle. MoodyDoodle is een bedrijf dat kindercommunicatie voorop stelt. Op verschillende manieren willen zij bijdragen aan het betrekken van kinderen bij Grote Mensen Zaken.

Vanuit hun eigen visie hebben zij een verhaal ontwikkeld waarin Monster en Meisje de hoofdrol spelen. Deze twee figuren lopen samen met een aantal andere karakters als een rode draad door de activiteiten en initiatieven van MoodyDoodle heen. Daarnaast doet MoodyDoodle opdrachten voor derden waarbij ze verhalen ontwikkelen en beelden maken die de maatschappelijke betrokkenheid van hun opdrachtgevers ondersteunen, zodat Monster en Meisje vriendjes kunnen worden met nieuwe figuren. Zo zijn ze al vrienden met Mees en Makkie van de Euromast (http://www.euromastkidsclub.nl), de Gibra van Villa Zebra (http://www.villazebra.nl/) en met Hoppy, de mascotte van het Rode Kruis Studentendesk Rotterdam.

Een speciaal plekje in hun hart heeft De Heer Bij. MoodyDoodle en Monster en Meisje trekken zich namelijk het lot van de bijen erg aan en terecht! In het boek Monster en Meisje wil Meisje de verdrietige Heer Bij graag helpen. Hij heeft verdriet over de zieke bijen. Ondertussen is er een speciale website gemaakt voor De Heer Bij: http://www.de-heer-bij.nl. Dit is wat zij er zelf over vertellen:bijlogo

Vrolijk, en vol met mogelijkheden om zelf de bijen te helpen. Deze website hebben we uiteraard in samenwerking met anderen tot stand gebracht en op moment van schrijven zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een imker-cursus voor kinderen. In samenwerking met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, twee imkers, een natuurillustrator, muzikant, stemacteur, HTML-5 expert en in de toekomst nog meer mensen/organisaties. We gaan de cursus aanbieden aan Imkerverenigingen, scholen en uiteraard aan ouders en kinderen via een speciale website, gekoppeld aan De-Heer-Bij.nl.

Het boekje zelf is mooi vormgegeven. Meisje is een echt meisje zonder een meisje-meisje te zijn; monster is een echt monster zonder angst aan te jagen. Het bevat heel veel informatie en stof tot nadenken, niet alleen voor kinderen, maar ook voor de volwassenen die dit (voor)lezen. Al het materiaal is mooi en verzorgd en draagt hopelijk bij aan een verdere bewustwording van het feit dat we best wat voorzichtiger kunnen omgaan met alles wat ons op deze aarde tot onze beschikking staat: natuur, dieren en mensen!

Grote inspirators achter de schermen zijn Koen Verberne, zakelijke contacten en spelontwikkelaar; Marlous Wessels, schrijfster en uitvoerster en Sander Willems, art director en tekenaar. Genoeg know-how en talent bij elkaar om nog veel meer van te verwachten…

Monster en Meisje. 2011. 76 pp. gedrukt met ecologische inkt op gerecycled papier.

http://www.moodydoodle.com/

%d bloggers liken dit: